SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Ishockeyförening
Klubben med det gröna hjärtat

Bli medlem i Alfta GIF Ishockeyförening
BLI MEDLEM
Förlust mot Orsa
2022-11-23 02:04
Ja kvällens match mot Orsa slutade med förlust 2-8 där siffrorna rann iväg i den sista perioden.
Orsa som är ett väldigt spelskickligt lag kom ut hårt på Alfta i den första perioden och kunde ta ledningen med 0-1 i spel fem mot fyra efter drygt 9 minuter. Orsa var numret starkare än Alfta men Alfta fick ny energi när Erik Källänge kunde kvittera till 1-1 efter drygt 16 minuter spelade vilket även var ställningen efter den första perioden.
I den andra perioden får Alfta ha lite mer puck men det är Orsa som gör målen. Orsa får ett par ”skitmål” och när perioden var slut var Orsa i ledning 1-4.
Den sista perioden är det Orsa för hela slanten och Alfta fick slita ont i egen zon. Det är inget att orda om att Orsa är bättre än Alfta ikväll och det är bara att bryta ihop och komma igen för grabbarna.
Trafikvakter
2022-11-22 06:31

I samarbete med Dina Försäkringar har Elisabeth Perjans och Thomas Rotter från styrelsen i Alfta GIF Hockey agerat trafikvakter vid Alftaskolan under vecka 46 och 47

Nyförvärv till A-laget
2022-11-22 05:09
Som de flesta vet om har A-laget drabbats hårt av skador de senaste veckorna. Henrik Algotsson, Niclas Elfsberg och Petter Norén är långtidsskadad och Alftas trupp har tunnats ur
rejält. Truppen var dessutom i tunnaste laget, sett till antal spelare, när säsongen startade.
 
Sportgruppen har aktivt jobbat för att försöka fylla på med spelare för att det ska gå att bedriva träning och matcher med fler än 14-15 spelare. Idag har föreningen gjort klart med Alex Koopmeiners som återvänder till Alfta. Alex har startat säsongen hemma i staterna men har nu flyttat till sin flickvän i Edsbyn och tog själv kontakt med Alfta. En jättebra lösning för båda parter.
 
Ett till nyförvärv är ingen mindre än Alftapojken Joel Norén som vill hjälpa moderklubben. Joel är bosatt i Sthlm vilket gör att vi får se hur mycket han kan vara med framöver. Alltid kul när spelare ur egna leden väljer att ställa upp för föreningen!
Båda spelarna har tränat med laget under kvällen och kommer göra debut imorgon mot Orsa.
Vi går för tredje raka.
2022-11-22 05:02
Kvällens match mot Orsa är en riktigt viktig poängmatch för båda lagen, i dagsläget skiljer det 7 poäng mellan lagen Orsa på 4:e plats har 23 poäng och Alfta har 16 poäng på sin 6:e placering.
 
Det vore otroligt inspirerande att närma sig topp 4 lagen inför juluppehållet för att ta med sig det in i det nya året, det återstår 6 matcher före uppehållet så det finns många poäng att spela om.
 
Vi börjar med matchen ikväll, lägg snöskyffeln åt sidan och gå ner på hallen och heja fram grabbarna.
Dags för sista tisdagsmatchen på hemmais före jul.
2022-11-20 13:06

Ja då var det dags för den sista hemmamatchen på tisdagar före jul, det återstår efter tisdagens match 2st fredagsmatcher på hemmaplan.

Seger på bortais efter en riktig krigarinsats
2022-11-18 22:33
Ett skadedrabbat Alfta åkte under fredagseftermiddagen till Hofors för bortamatch, ett Hofors som är ett erkänt starkt hemmalag. Efter en riktig krigarinsats kunde Alfta nypa alla tre poängen och gå segrande ur striden med 2-1.
Alfta fick en kanonstart på matchen när Hampus Svensson kunde ge Alfta ledningen med 1-0 efter bara 17 sekunder in i matchen. En perfekt start för Alfta och man kunde gå till pausvila med en ledning.
Den andra perioden är länge mållös men med ca 4 minuter kvar av perioden kunde Emil Engh göra 2-0 till Alfta. Alfta hade en stark defensiv och de gånger Hofors fick några vassa chanser kunde en storspelande Alexander Eriksson avvärja.
Med en tvåmålsledning i ryggen var det dags för den sista perioden och Alfta kunde fortsätta spela ett bra defensivt spel men när Hofors fick chansen att spela fem mot fyra med ca 4 minuter kvar av matchen kunde Hofors reducera till 2-1 och det blev lite nerv i matchen. Alfta kunde däremot behålla lugnet och reda ut Hofors desperata försök att kvittera och ta 3 mycket starka poäng med sig hem till Alfta.
Alfta står för en riktig krigarinsats ikväll och trots att ett flertal spelare saknades kunde man åka hem med tre poäng. Alexander i målet gör en väldigt stark insats men god hjälp av alla spelare i laget. Värt att nämna är att Alfta har seriens absolut bästa boxplay och har hittills bara släppt in två mål i spel i numerärt underläge.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Division 3, 02/05 05:19 
U14, 01/03 08:29 
U14, 01/02 08:29 
Division 2, 13/10 16:43 
Division 2, 04/05 01:07