Division 2

Referat: Orsa IK - Alfta GIF
1 poäng mot Orsa
2021-10-13 16:43

Alfta begav sig under tisdagskvällen till Orsa för en tuff bortamatch mot serieledarna. Efter en riktig krigarinsats lyckades man sno åt sig 1 poäng efter att ha förlorat extrapoängen på straffar.
Efter den första perioden hade Orsa ledningen med 1-0 men 8 minuter in i den andra perioden kunde Alfta kvittera genom Liam Grande precis efter att Alfta rett ut ett boxplay. Tyvärr för Alftas del tog det bara ett par minuter innan Orsa återigen tog ledningen med 2-1, ett psykologiskt jobbigt mål att få mot sig när man väl kvitterat. Alftas grabbar ville dock annat och med 2 minuter kvar av perioden kvitterade Martin Hellgren till 2-2 som även stod sig perioden ut.
I den tredje perioden startade Orsa starkast och kunde redan efter 3 minuters spel gör 3-2. Alfta åker sedan på en utvisning men återigen gör man ett riktigt bra boxplay och när man blir fulltaliga kan Alex Koopmeiners kvittera till 3-3. Man byter sedan chanser med varandra men resultatet står sig matchen ut och matchen går till förlängning.
Förlängningen blir även den mållös och matchen får avgöras på straffar. Alfta missar båda sina straffar och Orsa gör mål på sina två och kniper bonuspoängen.
Det är alltid surt att förlora på straffar men man får ta med sig det positiva från matchen. Boxplayspelet fortsätter att vara urstarkt och man har på fyra matcher inte släppt in något mål i den spelformen.
Orsa är som sagt ett riktigt bra div.2 lag och att man kan vara med och utmana på bortais är något som kan ge grabbarna en boost inför framtiden.
Målvakt förlänger
2021-05-04 01:07
Efter att ha haft ett uppehåll från hockeyn gjorde han comeback mellan stolparna under fjolåret. Vi kan idag glädjande meddela att Richard Johansson har gett grönt ljus till en fortsättning även under kommande säsong.

Richard hann med att vakta målet under två matcher under fjolåret varav ena var hemma mot Fagersta då han på ren svenska agerade "vägg".

Richard har en väldigt hög högsta nivå och med ytterligare en försäsong på is kommer han med all säkerhet vara än vassare till kommande säsong.
Nästa forward på plats
2021-05-04 01:05
Lagetbygget fylls på och nästa spelare som skrivit på för en fortsättning är Hampus Svensson. 23-åringen har Alfta som moderklubb och kom tillbaka till Alfta för fyra år sedan efter att ha tillbringat juniortiden i Östersund.

Även Hampus är en väldigt allround spelare men hög arbetsmoral som kan användas i alla spelformer. Framförallt sticker Hampus skott ut. Det är få spelare i serien som har ett sånt vasst skott som Hampus har vilket är ett bra hot i Alftas offensiv.
Första backen är klar
2021-05-04 00:53
Trots valborgsmässoafton fortsätter vi presentera spelare som skrivit på för en fortsättning och idag kan vi glädjande meddela att backen Niclas Elfsberg har gett klartecken för fortsatt spel.

Niclas kom till Alfta mitt under säsongen 18/19 och har med sin otroligt starka skridskoåkning varit en viktig kugge i Alftas backuppsättning.

Niclas har även rutin från spel på högre nivå då han har spelat ett par säsonger på div.1 nivå tidigare under sin karriär, något som är värdefullt för övriga i laget.
Kapten Hellgren fortsätter
2021-05-04 00:50
Idag kan vi meddela att en mycket viktig pusselbit i lagbygget är på plats då Martin Hellgren har gett klartecken för att fortsätta ytterligare en säsong i moderklubben.

Med sin rutin och sitt spelsinne kommer Martin fortsatt vara en mycket viktig spelare i laget och coach Arvidsson kan använda honom i alla spelformer.

Martin går nu in på sin sjätte säsong efter återkomsten från spel på högre nivå och har på dessa 137 matcher i Alfta gjort hela 247(!) poäng och Martin har varit en mycket viktig kugge i Alftas offensiv.
Ytterligare en förlängning
2021-05-04 00:48
Vi fortsätter presentera spelare som har skrivit på för kommande säsong och näste man på tur är också en import. Det är Jake Gerson som även under nästa år kommer dra på sig den gröna tröjan.

Jake kom till Alfta och svensk hockey under fjolåret och hann under sina tre matcher göra ett mål för Alfta. Jake är en väldigt allround spelare som verkligen ger 110% i varje byte. Han bidrar dessutom med ett fysiskt spel trots att han inte är den största spelaren på isen.

Jake sa redan när han åkte hem efter den inställda säsongen att han ville tillbaka till Alfta då han verkligen gillade både föreningen, människorna och samhället Alfta.