SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Ishockeyförening
Division 2

Vinst efter straffar mot Hofors
2020-11-06
Division 2 laget begav sig till Hofors under fredagskvällen, ett Hofors som vann premiären borta mot Lindefallet. Trots en väldigt bra start på matchen där man kunde gå till pausvila med 3-0 efter första perioden efter mål av Liam Grande, Hampus Svensson och Daniel Rafner. Rafner kunde dessutom göra 4-0 till Alfta halvvägs in i matchen vilket även var ställningen inför den sista perioden.

Tyvärr för Alftas del kunde Hofors reducera till 1-4 ganska tidigt in i perioden och efter det målet blev det lite nervositet i laget. Hofors kunde reducera ytterligare till både 2 och 3-4. Varav det tredje målet gjordes på straff. Med ca 2 minuter kvar av matchen kvitterade Hofors till 4-4 och tog matchen till förlängning.

Förlängningen blev mållös och matchen fick avgöras på straffar. I straffläggningen avgjorde Alftas Liam Grande samtidigt som Richard räddade alla Hofors tre straffar.

Att tappa en 4-0 ledning i den sista perioden är aldrig kul men man får ta lärdom av det och gå vidare. I många fall när man tappar en sån ledning brukar man även förlora bonuspoängen och man får i detta läge glädjas åt att man fick med sig bonuspoängen hem till Alfta!
Förlust i Premiären
2020-11-03
Det blev förlust med 1-4 mot Valbo seriepremiären, siffror inte riktigt speglar matchen det som avgjorde var gästernas mer distinkta avslut när man gavs chansen. En relativt jämn först period som slutar 0-2 och 6-8 iskott, Valbo tar ledningen i powerplay och ökar ut till 0-2 på ett långskott som räddades men gled sakta in bakom målvakten.
 I den andra perioden trummar hemmalaget på bra och skapar tryck i Valbos försvarszon långa stunder och när väl hemmalaget får chansen i ett powerplay så är det gästerna som gör 0-3.

Men dryga halvminuten efter 0-3 kan Jake Gerson ge hemmalaget hopp igen när han gör 1-3, men Valbo gör 1-4 21 sekunder senare och uppförsbacken var lite brantare igen. Men hemmalaget jobbar på hela tiden och får 2 lägen i powerplay i perioden utan resultat. Perioden slutar 1-2 skotten 14-6 till Alfta.

I den tredje perioden jobbar hemmalaget hela tiden för att skapa målchanser men chanser blir få och man känns inte riktig nära att kunna gå ikapp när man är uddlösa som i kväll. Perioden slutar 0-0 och skotten 10-10 totalt 1-4 och skotten 30-24.

Nu väntar Hofors borta på fredag, ett Hofors som vände mot Lindefallet och vann i kväll.

Matchen hemmalirare blev #15 Niclas Elfsberg


Förlust med 1-2 i genrepet
2020-11-02 03:53
Efter några veckors tränande fick A-laget idag matcha igen när man begav sig till Orsa. Ett Orsa som har satsat rejält denna säsong och fått in en handfull spelare från division ett. Dagens match var väldigt jämn och där de syndes att båda lagen vill vara rädd om pucken, likt det första mötet.

Orsa fick däremot fler utvisningar med sig och kunde göra båda sina mål i numerärt överläge, varav ett i spel fem mot tre. Alfta chansade och tog ut målvakten i slutet av matchen men hade egentligen ingen riktigt farlig chans.

Trots förlusten gör man återigen en bra match där framförallt försvarsspelet var positivt. Richard Johansson gjorde också en kanoninsats i målet och hade ett par svettiga räddningar.

Vinst mot Orsa.
2020-10-11 03:11
Som ni redan har sett mötte Alfta Orsa på hemmais under gårdagen. Ett Orsa som förväntas tillhöra toppen av serien där man fått in ett flertal spelare som kommer direkt från division 1. Alfta gjorde en riktigt stark insats och kunde gå segrande ur striden med 6-5.

Det här var två puckskickliga lag som mötte varandra och tempot i matchen var väldigt högt och den här genomköraren kommer att vara väldigt nyttig för Alfta. Man fick dessutom jobba hårt i defensiven när man möter ett sånt spelskickliga lag som Orsa vilket även det är nyttigt.
Vinst mot Bollnäs
2020-09-27 04:01
Alfta vann säsongspremiären på bortaplan mot Bollnäs på fredagskvällen med 6-3.

Alfta vinner över Bollnäs med 6-3 efter en typisk försäsongsmatch med ibland briljanta spelsekvenser och ibland hårresande misstag, men det är så det ska vara vid den tiden speciellt om man tittar på den skiftande isträning som spelarna har i laget allt mellan 1 ispass till 6 ispass hade spelarna i sig.

Nu tränar laget på med 3 ispass den här veckan och avslutar den på fredag med ett returmöte mot Bollnäs hemma i Alfta Ishall.
Jake och Liam på plats
2020-09-26 00:05
Liam Grande och Jake Gerson på plats i Alfta
Igår kväll, strax efter A-lagets träning, anlände Liam Grande och Jake Gerson till Alfta. Liam tog flyget från Toronto medan Jake flög från Denver.
Både Jake och Liam kommer att medverka i kvällens match mot Bollnäs och är väldigt glada att få vara på plats i Alfta.
Welcome to Alfta, Sweden, Jake and Liam!
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Alfta GIF Hockey, 02/03 14:40 
Alfta GIF Hockey, 12/02 18:55 
Alfta GIF Hockey, 08/02 13:45 
Alfta GIF Hockey, 30/01 15:57 
Alfta GIF Hockey, 24/01 00:37