Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Alfta GIF Ishockeyförening
Division 2

Kapten Hellgren förlänger
2020-09-12 02:40
Idag kan vi glädjande meddela att Martin Hellgren kommer fortsatt att tillhöra Alfta under kommande säsong. 

Martin går nu in på sin femte säsong i Alfta efter sin sejour i Brynäs, Asplöven och Hudiksvall och har under alla sina säsonger tillhört toppen i poängligan både i Alfta och i hela div.2 västra A. Dessutom kan vi addera till en hel del rutin från spel i högre serier vilket såklart är väldigt värdefullt för hela laget. 

Det är inte bara i offensiven som martin kan bidra utan han är även väldigt nyttig i defensiven, inte minst i boxplay, vilket gör att centersidan i vinter ser väldigt stark ut för coach Arvidsson. 

I och med Martins påskrift så börjar nu truppen se riktigt intressant ut och det ska bli spännande att se laget under säsongen. 
"Nyförvärv" klart!
2020-09-12 02:38
Efter att ha tagit ett avbrott från hockeyn ett tag har nu Andreas Algotsson gett klartecken för att spela under kommande säsong!
Andreas behöver ingen närmare presentation utan har varit en trotjänare i den gröna tröjan under många säsonger. Andreas är en spelare som är väldigt duktig i spelet med puck och har alltid varit en väldigt pålitlig poängspelare.
Därmed är båda bröderna Algotsson tillbaka i Alfta under kommande säsong vilket föreningen är väldigt nöja med!
Som utlovat kommer vi under morgondagen gå ut med ytterligare pusselbitar i lagbygget!
Rafner fortsätter
2020-09-08 18:59
Daniel Rafner har gett klartecken för ytterligare en säsong i Alfta. Han går nu in på sin åttonde säsong i Alfta tröjan och är en väldigt viktigt pusselbit i det gröna lagbygget.
Daniel är en otroligt skicklig spelare i div.2 och har under sina 118 matcher i Alfta stått för 160 poäng. Det är inte bara poäng som Daniel bidrar med utan han har även en hel del rutin och erfarenhet från betydligt högre nivåer, SHL&Allsvenskan, vilket är väldigt värdefullt för hela laget.
Lagbygget börjar sakta men säkert bli klart och vi kommer under veckan att gå ut med de sista pusselbitarna.
Henke gör comeback.
2020-09-07 20:28
Efter ett uppehåll från ishockeyn under fjolårssäsongen har Henrik Algotsson bestämt sig för att snöra på sig skridskorna igen under kommande säsong.
Henrik arbetade under fjolåret uppe i fjällvärlden vilket omöjliggjorde spel i den gröna tröjan men nu har han fått arbete på närmare håll vilket föreningen såklart är väldigt glad över.
Coach Arvidsson kan därmed räkna in ytterligare en forward i truppen.
Vi kommer under veckan att fortsätta presentera spelare som gett klartecken för spel under kommande säsong så håll utkik på Facebook och på vår hemsida.
Nyförvärv
2020-08-07 20:16
Liam Grande här i match med Princeton University

Liam Grande é klar!

Trots att det varit semestertider för de allra flesta så har föreningen inte varit på latsidan under sommaren och till slut gav det frukt.

Den 24-åriga kanadensaren Liam Grande har skrivit på för spel i Alfta kommande säsong. Liam har de fyra senaste säsongerna tillhört Princeton Univ. som spelar i NCAA, den bästa collegeligan i USA, där han bland annat mött spelare som Adam Fox (NY Rangers) och Ryan Donato (Minnesota).

Senaste säsongen i Princeton Univ. var Liam även assisterande kapten och gjorde 15 poäng på 29 matcher.

Vi kommer att återkomma med en intervju med Liam där det kommer finnas mer att läsa om honom.

Welcome to Alfta, Sweden, Liam!

Länk till EP

https://www.eliteprospects.com/player/225059/liam-grande

Amerikanskt nyförvärv.
2020-07-07 15:12

Det börjar dra ihop sig för semester för de allra flesta och vad passar då bättre än att presentera ytterligare ett nyförvärv. Den amerikanska forwarden Jacob Gerson har skrivit på för Alfta kommande säsong.

Jacob, eller Jake som han kallas, har tillbringat sina fyra senaste säsonger i Utica College som spelar i den amerikanska collegeligan.

Hemsidan ringde upp Jake för en kortare intervju för att lära känna honom lite mer:

Hej Jake och välkommen till Alfta. Kan du berätta lite kort om dig själv?

-Tack. Jag är 24 år och kommer från Colorado. Har spelat juniorhockey i Hampton roads whalers där jag även var lagkapten. Sedan fortsatte jag min karriär i Utica College.

Kan du berätta mer om dig som spelare?

-Jag är en spelare som verkligen är redo att göra allt för att hjälpa laget att vinna matcher. Jag kan båda vara en offensivspelare och bidra med mål men också vara en riktig slitvarg som vill vinna alla närkamper. Jag vill vara den spelare som jobbar hårdast både på och utanför isen.

Hur bra koll har du på Sverige som land?

-Jag vet inte så mycket om jag ska vara ärlig. Har spelat med några svenskar här i college och det har varit väldigt trevliga killar. Jag ser verkligen fram emot att komma till Sverige och lära mig mer om landet och kulturen.

Vad fick dig att välja spel i Alfta?

- Jag tog kontakt med Alex Koopmeiners och han strödde lovord över föreningen och laget. Efter det samtalet var det inget tvivel om att jag ville prova lyckan i Alfta.

Welcome to Alfta, Sweden, Jake!

Länk Eliteprospect:
https://www.eliteprospects.com/player/204381/jacob-gerson

Kommande matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Alfta GIF Hockey, 19/09 03:23 
Alfta GIF Hockey, 18/09 19:44 
Alfta GIF Hockey, 17/09 14:42 
Alfta GIF Hockey, 14/09 00:59 
Alfta GIF Hockey, 13/09 20:23 
Alfta GIF Hockey, 11/09 16:15