SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Ishockeyförening
Klubben med det gröna hjärtat

Bli medlem i Alfta GIF Ishockeyförening
BLI MEDLEM
Stötta vår verksamhet.
2022-05-04 15:04

Så här i början av vårt verksamhetsår (1maj-30 april) så går vi ut med våra swishkampanjer där du kan vara med och stötta vår verksamhet.

 

Under pandemiåren har "Veckans Match" plus övriga kampanjer sett till att vi inte gått på grund ordentligt ekonomiskt, men vår ekonomi är ansträngd och därför jobbar vi nu för högtryck för komma tillbaka dit vi var före pandemin.

 

Under pandemin har vi i runda slängar förlorat runt 300 000 kronor då vi inte haft Surströmmingsskivan på 2 år, samma sak med Stormässan, hundutställningar och midsommarfirande m.m.

 

Vi vill att det ska vara låga deltagaravgifter i ungdomslagen så att så många som möjligt ska ha råd att vara med i verksamheten.

 

Något vi kommer att hårdsatsa på denna säsong är Sponsormatchen för A-laget, det är en match som sponsorerna betalar entrén för publiken, det är allt från 1kr per åskådare och uppåt som våra sponsorer betalar.

2 spelare lämnar.
2022-05-01 12:04

Edvin Süstler och Carl Halvarsson lämnar Alfta för spel i Hockeytrean med moderklubben Bollnäs IS, vi tackar Edvin och Carl för deras insatser i Alfta och önskar dom lycka till.

Tråkig nyhet på verksamhetsårets sista dag.
2022-04-30 14:55
 
Vår huvudtränare Andreas Arvidsson väljer att inte fortsätta som tränare i Alfta kommande säsong, vi tackar Andreas för hans insats och önskar honom lycka till.
 
Så här säger Andreas själv.
En avbruten säsong och en hel säsong i en välskött och fantastisk fin förening. Men med lite distans till säsongen och framtiden så har jag valt att tacka nej till en förlängning i föreningen.
Tack till ledare, spelare, publik, sponsorer m.fl ingen nämnd ingen glömd.
 
Därmed står vi i dagsläget utan Huvudtränare och Assisterande tränare, jakten på tränare har naturligtvis redan inletts och en ass. tränare har tillfrågats men vi har inget svar där ännu.
Jakten på tränare kommer inte bli lätt då det inte finns en uppsjö av dessa i närområdet utan vi får minst sikta in sig på liknande avstånd som Andreas hade 10-12 mil för att hitta något namn.
Första nyförvärvet.
2022-04-28 23:54
Som utlovat tidigare under dagen kan vi idag mycket glädjande meddela att den amerikanska forwarden Levi Wunder är klar för spel i Alfta under kommande säsong.
26 årige Levi kommer från collegespel hemma i USA och han har två säsonger i toppligan NCAA. Levi är en spelskicklig forward som kommer tillföra offensiv spets till laget.
Vi passade på att ta en kortare intervju med Levi.
Varmt välkommen till Alfta, Sverige, Levi. Kan du kort berätta lite om dig själv?
-Tack så mycket. Jag växte upp i Michigan med mina föräldrar och en yngre bror. Tillbringade collegetiden i New York - Geneseo. På fritiden lägger jag gärna tid på fiske och båtliv.
Kan du kort beskriva dig som spelare?
-Jag är en spelskicklig tvåvägsforward som gillar att spela med hög fart i mitt spel. Jag är inte blyg för att spela fysiskt och jag älskar att tävla och träna.
Vad vet du om Sverige?
-Jag vet att Sverige är ett fantastiskt land att bo i och jag har bara hört positva saker om landet. Jag har aldrig varit i Sverige förut men jag har spelat med några svenskar under min juniortid. Jag är otroligt taggad på att komma till Sverige och hjälpa Alfta.
Föreningen är mycket nöjd att få in en spelare med Levis meriter och det ska bli mycket spännande att få se honom i svensk hockey.
Welcome to Alfta, Sweden, Levi!
Div 3 laget nystartar.
2022-04-20 22:23

Alfta siktar på ett division 3 lag kommande säsong, för 2 år sedan startade Alfta upp ett till seniorlag som spelade i Hockeytrean men det blev endast 4 matcher sedan lades serien ner på grund av Coronan.

 

Föregående säsong var man inställda på att endast spela fortsättningsserien efter jul då intresset och tidsbrist för många spelare ställde till det, men väl framme i januari så valde man helt enkelt att inte medverka i den serien heller.

 

Nu ser det ut att bli ett tredje försök och nu har man en helt annan grund att tillgå när det gäller spelare, detta genom att Jens Eriksson tidigare tränare i Bollnäs har inventerat och sonderat i Alfta och Bollnäs regionen efter spelare som inte har någon plats att spela eller sådan som har slutat för ett eller två år sedan.

 

Nu kommer Jens att köra två träningar på is i Söderhamn den 3:e och 10:e maj för att kolla av intresset för jobba ihop ett lag för spel i Hockeytrean.

 

Vi ser dett som mycket positivt då laget kommer att innehålla en hel del yngre spelare som förhoppningsvis kan bli tillgängliga för endera Alfta eller Bollnäs i framtiden, det är otroligt viktigt att värna om alla hockeyspelare som finns i Alfta-Bollnäs regionen.

Rivning
2022-04-13 08:00

Rivningen av de gamla kylmaskinerna har börjat, till hösten sitter det toppmoderna maskiner där.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Division 3, 02/05 05:19 
U14, 01/03 08:29 
U14, 01/02 08:29 
Division 2, 13/10 16:43 
Division 2, 04/05 01:07