SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Ishockeyförening

Bli medlem i Alfta GIF Ishockeyförening
BLI MEDLEM
Då var det äntligen dags!
2021-09-27 00:59
Nu på torsdag så kommer vi ha den sista fiktiva "Veckans match" för från och med den 1:a oktober så får vi gå på liveidrott igen utan restriktioner alla som är symtomfria är välkommen.
Vi kommer därför att ladda upp ett fint prisbord denna vecka, men vinsterna kommer vi att hålla hemliga fram till dragningen som sker under lördag förmiddag.
Så har du aldrig varit med på Veckans Match så är det nu eller aldrig, jag säger bara passa på att ta chansen denna vecka.
Den 8:e oktober när vi möter Söderhamn/Ljusne i Hockeytvåan är ni åter varmt välkomna till nyrenoverade Alfta Ishall.
Veckans vinnare.
2021-09-25 09:33

Vinnare av en fribiljett i Veckans match vecka 38 blev följande.

Tomas Linngård

J-O Stobby

Håkan Hellgren

Emma Lidberg

Jeanette Lundin

 

Vinsten hämtas ut på kansliet på tennishallen

 

Ett stort tack till alla deltagare.

 

Nu laddar vi för den stora finalen kommande torsdag.

Förlust i premiären.
2021-09-25 06:13
Alfta förlorade premiären mot Smedjebacken med 3-4 efter en jämnt match.
Med tanke på alla sjukdomar och skador som Alfta haft under försäsongen fanns en viss rädsla över att det saknades tempo inför premiären. Det tog bara 4 minuter in i matchen så hade Smedjebacken snott åt sig en ledning med 2-0. Alla som varit till Smedjebacken och spelat vet att det är en av de svåraste matcherna under säsongen att spela.
Alfta kunde dock reducera relativt tidigt i den andra perioden via Henrik Algotsson. Man hade dessutom ett par chanser i powerplay i perioden men lyckades inte göra något mål.
I den sista perioden får Alfta tidigt ett straffslag som man missar men bara några sekunder efter får man chansen att spela 5-4 och då kan Edwin Sustler kvittera till 2-2. Tyvärr gör Smedjebacken 3-2 bara några minuter efter.
Afta for dock chansen att spela 5-4 direkt efter Smedjebackens ledningsmål och där kan Liam Grande kvittera till 3-3. Relativt snabbt efter Alftas kvittering tar återigen Smedjebacken ledningen vilket står sig matchen ut.
Alfta saknade ett flertal rutinerade spelare i dagens match och man gör en bra bortamatch men tyvärr lyckas man inte går segrande ur striden.
Nu får man ett uppehåll på ca 10 dagar och förhoppningsvis är fler spelare tillbaka vilket gör att man kan träna på en helt annan nivå inför nästa serie match.
Seriepremiär.
2021-09-24 01:47
Ja i kväll så smäller det, efter att ha åkt till Söderhamn för att träna 3ggr i veckan under en månad så är det nu äntligen dags för seriepremiär Hockeytvåan.
Alfta sätter sig i bussen under tidig eftermiddag för att styra kosan mot Smedjebacken för kvällens match.
Smedjebacken har imponerat under försäsongen och får så här på förhand vara en aspirant på de ädlare placeringarna i serien.
Alfta har under försäsongen 3 matcher i bagaget där man har förlorat 2 mot Orsa och vinst över Bollnäs, en liten fråga som man ställer sig är hur mycket kraft det har tagit med alla resor till Söderhamn.
Men vi får se det positiva i att isen ligger snart hemma i Alfta Ishall igen och då kommer laget gå stärkta ur alla resor man gjort under hösten.
Hemmapremiären flyttas fram.
2021-09-21 18:56

Meningen var att Alftas A-lag skulle spela hemmapremiär mot Malung nästa fredag i den nyrustade ishallen i Alfta, men eftersom arbetet med installationen av en ny cirkulationspump i kylmaskinrummet inte har kommit igång än så ser vi att vi inte kommer hinna med att få spelbar is till den 1 oktober.

 

Nytt datum om när matchen mot Malung kommer att spelas är inte bestämt ännu.

 

Vår nya prognos när träningarna och matcherna kan börja spelas är nu måndag vecka 40 om allt går som det ska. Det blir lite speciellt de två första åren att göra is då man inte får frysa ner pisten allt för snabbt utan det kommer att ta ungerfär 4-5 dygn innan man kan börja lägga vatten.

 

Nu blir det derbymatchen mot Söderhamn/Ljusne den 8/10 som blir premiärmatch i stället.

Vinst i genrepet.
2021-09-20 04:11

Alfta vinner dagens match mot Bollnäs med 8-3. Kommande fredag så är det seriestart mot Smedjebacken på bortaplan.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Division 2, 04/05 01:07 
Division 2, 04/05 01:05 
Division 2, 04/05 00:53 
Division 2, 04/05 00:50 
Division 2, 04/05 00:48 
Division 2, 04/05 00:36