SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Ishockeyförening
Klubben med det gröna hjärtat

Bli medlem i Alfta GIF Ishockeyförening
BLI MEDLEM
Gameday
2023-02-03 06:24
Fredagskväll och hälsingederby vad mer behövs trigga igång hockeynerven? svar: ingening!
Säsongens fjärde och sista derby, ställningen inför matchen är 2-1 i matcher till Alfta (S/L - Alfta 4-7, Alfta - S/L 5-2, S/L - Alfta 4-2) samt att i serien skiljer det 4 poäng till Alftas fördel.
Detta mina vänner är helt enkelt "Slaget om Hälsingland".
Förlust mot Falun.
2023-01-27 21:32
Ja kvällens bortamatch mot Falun slutade med förlust 4-1 i en match där Alfta länge var med och störde Falun men inte orkade hela vägen.
Alfta var länge med Falun i kvällens match där man hade ledningen med 1-0 efter den första perioden efter mål av Emil Engh. Men drygt 6 minuter kvar av matchen hade Alfta ett uddamåls underläge men sedan fick Falun ifrån och kunde vinna med 4-1.
Detta var åter en match där Alfta fick åka med tunn trupp. Alfta hade 14 spelare i kvällens match och kan trots det utmana Falun tills slutskedet av matchen.
Ikväll vann Orsa över Skedvi/Säter vilket gör att Alfta fortsatt är klar för div 2 spel även kommande säsong. Med tanke på hur säsongen har varit för Alfta med en tunn trupp som drabbats av ett flertalet skador är det en väldigt stark insats att redan nu ha kontraktet klart.
Även om det blev förlust i kvällens match finns det skäl att fira fortsatt div 2 spel även kommande säsong.
TKH-dagen
2023-01-25 13:09

Se hit alla föräldrar, nu har ni chansen att låta ert barn prova på att spela ishockey, för nu på söndag så är det den nationella Tre Kronors Hockey dagen (TKH-.dagen) vi vänder oss framför allt barn födda 2015,16 samt 2017.

Alftas gäng 3 poäng
2023-01-24 23:10
Fri entré och en väldigt viktig match på förhand var kvällens förutsättningar. En riktig 6-poängsmatch där en seger för Alfta skulle sätta laget i bra position för fortsatt spel i div2. Efter en målrik tillställning kunde Alfta dra det längsta strået och gå segrande ur striden med 7-5.
Alfta fick dock sämsta möjliga start på matchen när man redan 1,30 in i den första perioden släppte in den första pucken i matchen. Drygt 9 minuter in i perioden kunde Brock Bartholomew kvittera till 1-1 och innan perioden var slut var Alfta i ledning med 3-2 efter att Levi Wunder gjort Alftas båda mål.
I den andra perioden får Alfta en bättre start och Brock Bartholomew kunde göra sitt andra mål för kvällen och utöka Alftas ledning till 4-2 efter 3,5 min spel. Alfta drabbas sen av en utvisning som man löser på ett bra sätt och när Alfta blir fullt manskap kan Rasmus Parhans, direkt från utvisningsbåset, utöka till 5-2. Skedvi/Säter kunde reducera till 5-3 innan perioden var över och Alfta kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning.
Starten i den tredje perioden blev tuff. Redan efter 9 sekunder kunde Skedvi/Säter reducera till 5-4 efter ett misstag från Alfta. Alfta fick chansen i sitt första powerplay strax efter reduceringsmålet och man tog tillvara på den chansen. 20 sekunder i sitt powerplay kunde Alex Koopmeiners utöka till 6-4 efter ett fint powerplaymål. 8 minuter in i den sista perioden kunde Brock Bartholomew fullborda sitt hattrick när han gav Alfta ledningen med 7-4. Skedvi/Säter kunde reducera till 7-5 men närmare än så kom de inte i kvällens match.
Det syntes att det var nerver i Alfta ikväll där man bjöd på ett flertalet av målen som Säter gjorde. Alfta var det bättre laget och vinner välförtjänt. En mycket viktig seger för de gröna krigarna och där Alftas importer var på riktigt spelhumör i kvällens match.
Alla till hallen.
2023-01-22 13:32
Så här ett par dygn efter den starka bortasegern mot Valbo, så är det dags att byta focus mot tisdagens viktiga match mot Skedvi Säter.
11 poäng ner till SSIF på negativt kval, men också 12 poäng upp till Malung på play-off plats mot positivt kval det är det vi handskas med inför denna match.
Vi kommer att bjuda vår fantastiska publik på FRI ENTRÉ denna match som spelas på dagen som kallas "årets fattigaste dag".
Se till att ta dina kompisar med på matchen, för det vore häftigt om vi blev 500 personer på läktaren som hejar fram Alfta i denna match.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
U10, 17/01 14:38 
Division 3, 02/05 05:19 
U14, 01/03 08:29 
U14, 01/02 08:29 
Division 2, 13/10 16:43