SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Ishockeyförening

Bli medlem i Alfta GIF Ishockeyförening
BLI MEDLEM
Äntligen!!
2021-03-02 14:40

Glädjebesked!

Vi kommer i höst att spela ishockey på en ny ispist och "hålla i oss" i en ny sarg, det beslutade fullmäktige under måndagskvällen.

 

Då A-laget har hjälpt till med rivning av befintlig sarg och kommer också se till att det blir rent hus i hallen så är det bara att sätta igång med arbetet att ta ut den gamla ispisten när upphandlingen är avslutad.

 

Utredningen med en ny kylanläggning fortsätter och kommer förhoppningsvis att beslutas så snart som möjligt så att den finns på plats inför säsongen 22/23.

Grattis till alla!
2021-02-12 18:55
Derbymatchen lockade 40st vilket ger föreningen 2000kr och vinnarna får dela på 2000kr enligt följande:
1000kr Thomas Rotter
500kr Christoffer Nordenhjelm
500kr Håkan Hellgren

Vi delar också ut 5st Alfta GIF Hockey halsdukar i tröstpris och vinnarna är:
Sune Larsson
Lars Callmyr
Siv Janhans Johansson
Thomas Svensson
Andreas Algotsson

Ni som har vunnit kan kontakta kansliet på 0271-55918.

Vi vill passa på att tacka alla som har varit med genom denna resa med "Veckans match" det har gett föreningen ett stort plåster på såret som Covid-19 har skapat.

Vi hoppas på återseende inför den kommande säsongen.
Isbanan klar!
2021-02-08 13:45
I kväll så är det premiär för träning på ute isen vid Forsparken, U10 gör premiär klockan 17.30.

Detta är det alternativ vi nu kan erbjuda för ungdomshockeyn och allmänheten nu när isen i hallen är borta sedan ett par veckor för att renoveringen inne i hallen ska komma igång så snabbt som möjligt.

Mån - tors är det träning 17.30-19.00 men både före och efter är det fritt för allmänheten att åka, vi ska försöka ha belysningen tänd dessa dagar fram till 21.00. Fredag, lördag och söndagar är det fritt att åka under dygnets ljus timmar om det inte bokas för någon eventuell match för U10.
U10 och U12 på is igen.
2021-01-30 15:57
Hockeyn intog bandyarenan under lördagen.
Efter en dryg månad utan hockeyträningar så var både U10 och U12 tillbaka på is igen, dock inte i Alfta Ishall utan man intog bandyarenan i Edsbyn.

Vi hoppas nu att vi kan få en tid i veckan i Arenan plus att vi håller på att spola upp en isyta på grusplanen på Forsparken där man också kan träna.

Man kommer också få börja spel träningsmatcher och dessa blir ju naturligtvis på bortaplan och dom startar upp redan nästa helg.

Ishallen i Alfta saknar ju som sagt is och där börjar man till veckan arbeta med det som ska bli underlaget för upphandlingen av renoveringen för hallen, man kommer att borra på ett antal ställen i betongplattan för att undersöka om eventuell permafrost under bland annat, ventilation och kylsystem kommer också att undersökas.
Första pusselbiten på plats inför säsongen 21/22
2021-01-25 20:10
Som vi tidigare har meddelat här på hemsidan så pågår lagbygget för A-laget för fullt inför kommande säsong. Vi kan glädjande nog redan idag meddela att huvudtränare Andreas Arvidsson har gett klartecken för ytterligare en säsong i Alfta.

Andreas kom under fjolåret in som ny huvudtränare i Alfta efter ett flertal säsonger i Lindefallet. Tyvärr blev inte säsongen som varken Andreas, föreningen eller spelarna hade önskat på grund av de omständigheter som råder i världen. Alfta hann bara med att spela tre matcher innan säsongen ställdes in men det syndes att Andreas jobbat mycket med Alftas spel med puck och det var ett puckskickligt Alfta under de få matcher man spelade i seriespelet.

Nu fortsätter Andreas sin resa med "oss" gröna ytterligare en säsong vilket föreningen är väldigt nöjd med. Att det dessutom sker såhär pass tidigt underlättar oerhört i det fortsatta lagbygget vilket gör att pusselbiten är än viktigare.

Det finns även ett flertal spelare som gett klartecken för spel under kommande säsong men vi återkommer med dessa lite längre fram.


Snurriga tider.
2021-01-24 00:37
Det senaste beskedet som kom i torsdags att ungdom födda 05 och yngre får börja träna igen ställer till det för Alftas ungdomslag, ishallen saknar is.

Efter de senaste veckorna besked att det ser illa ut på virusfronten så till den milda grad att allt seriespel ställdes in för resten av säsongen och det såg väldigt mörkt ut under början av förra veckan med allt vad breddidrott och ungdomsidrott heter.

Då tog kommunen beslutet att stänga ner isen i samråd med föreningen, för att istället komma igång med förberedelserna för nybyggnationen av ispist samt sargbytet snabbare.

Nu kommer de första ingreppen att starta upp den 2:a februari i ishallen och det känns väl bra, och så sent som i tisdags när det rapporterades om coronaläget i Sverige och Gävleborg så kändes beslutet rätt men en helomvändning av beslutande myndigheterna kom under torsdagen när man öppnar upp helt plötsligt för en massa aktiviteter.

På tisdagen skulle vi hålla i och hålla ut för en eventuell tredje våg som troligtvis var på väg, 2 dagar senare så öppnar man upp för en massa aktiviteter.....och nu har vi ingen is till 100st hockeyälskande ungdomar.

Nu får vi hoppas att allt med vad byggnationen beträffar kommer att gå smärtfritt och viruset avtar i den mängd så vi kan ha Surströmmingskiva i ishallen den 21 augusti för att sedan under veckan efter kunna slå på kyla i den nya ispisten och göra is.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Division 3, 08/11 02:24 
Division 2, 06/11 11-06 
Division 3, 03/11 02:22 
Division 3, 03/11 00:33 
Division 2, 03/11 11-03 
Division 2, 02/11 03:53