SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Ishockeyförening
Klubben med det gröna hjärtat

Bli medlem i Alfta GIF Ishockeyförening
BLI MEDLEM
Förlust mot Valbo
2022-12-02 23:19
 
Gameday
2022-12-02 04:06
För andra gången denna vecka ställs vi mot serieledarna, i tisdags hette dom Malung men efter vår vinst med 3-5 så tog kvällens motståndare Valbo HC över 1:a platsen.
I en stark insats i tisdags med en skadeskjuten och sjukdomsdrabbad trupp så får vi tillbaka ett par spelare till kvällens match så vi förhoppningsvis kan mönstra 3 fulla femmor.
De tidigare mötena mot Valbo har slutat med två förluster, 1-4 i seriepremiären hemma och 5-3 på bortaplan kan det bli tredje gången gillt för Alfta i kväll?
Hur långt räcker publiken i kväll? Konkurrensen om publiken är tuff i kväll då det spelas handbollsderby Alfta-Arbrå samtidigt, dessutom toppmatch i bandyn Edsbyn-Villa samt att BIS spelar hemma mot GGIK.
Match mot serieledarna.
2022-11-30 04:47
Ja det är samma rubrik på denna match, som tisdags för denna gång är det Valbo som toppar serien.
Serietoppen är så oerhört jämn där nu efter halva serien är spelad Valbo toppar med sina 31 poäng och Orsa, Malung samt Faluns skuggar med 29 poäng vardera.
Alfta gjorde en storartad insats i tisdags mot då serieledande Malung när man vann med 5-3 på bortaplan, speciellt med tanke på att man endast kom till spel med 13 utespelare på grund av skador, sjukdom och jobb.
Nu välkomnar vi vår publik till en ny häftig match på fredag.
Seger på bortais efter en grym insats!
2022-11-29 21:26
En mörk tisdag i november och serieledarna Malung på bortais. Addera till att Alfta bara fick ihop 13 st utespelare till dagens match pga av sjukdom, jobb och skador så var det minst sagt uppförsbacke på förhand. Alfta brukar dock ha en tendens att när det "jävlas" som mest så åker hornen fram och man krigar som om det inte finns någon morgondag. Efter en riktigt tuff drabbning och ett sent avgörande kunde Alfta gå segrande ur dagens match med 5-3 efter en mycket imponerande insats.
Alfta började matchen piggt och efter ca 7 minuters spel kunde Alex Koopmeiners ge Alfta ledningen med 1-0. Drygt 3,5 minuter senare kunde Erik Källänge utöka Alftas ledning till 2-0. Med ca 2,5 min kvar av den första perioden drabbades Alfta av en utvisning och i spel fem mot fyra kunde Malung reducera till 2-1 vilket även var ställningen efter den första perioden.
I den andra perioden kvitterar Malung till 2-2 efter dryga halva perioden spelad. Alfta drar sedan på sig ett gäng utvisningar i slutet av den andra perioden men återigen visar man att boxplayspelet är en styrka i laget och lyckas reda ut alla tre boxplay.
Halvvägs in i den tredje perioden tar Malung ledningen med 3-2. Alfta ville dock inte ge sig utan drygt två minuter senare gör Liam Grande 3-3. Samma Grande får sedan chansen att ge Alfta ledningen med sex minuter kvar när Alfta får ett straffslag men Malungs målvakt kunde rädda. Istället drabbas Alfta av en utvisning med 3 minuter kvar att spela och nu var det uppförsbacke igen...Alftas starka boxplay spel reder dock ut den stormen och med bara 19(!) sekunder kvar att spela kan Levi Wunder ge Alfta ledningen med 4-3. Samme Wunder kunde också fastställa slutresultatet till 5-3 via mål i tom kasse.
En mycket mycket stark insats av Alfta där man trots manfallet kunde åka till Malung och sno med sig tre poäng hem till Alfta. Nu får grabbarna njuta lite av segerns sötma och sedan får vi hoppas att några spelare piggnar till inför fredagens hemmamatch mot Valbo.
Vecka 48
2022-11-28 04:35
Efter att ha varit spellediga i fredags ställs nu Alfta mot topp 2 lagen denna vecka.
Först ut är serieledande Malung på bortais i morgon tisdag ett Malung som vi pressade på hemmaplan men föll med 3-2 efter övertid. Malungsmatchen är den sista i 2:a rundan i serien.
På fredag så startar runda 3 av 4:a och då är det serietvåan Valbo som står som motståndare i Alfta Ishall, de två tidigare mötena har gått i Valbofavör med siffrorna 1-4 i Alfta och 5-3 i Valbo.
Vi vill studsa tillbaka efter den mindre bra insatsen mot Orsa i tisdags.
Förlust mot Orsa
2022-11-23 02:04
Ja kvällens match mot Orsa slutade med förlust 2-8 där siffrorna rann iväg i den sista perioden.
Orsa som är ett väldigt spelskickligt lag kom ut hårt på Alfta i den första perioden och kunde ta ledningen med 0-1 i spel fem mot fyra efter drygt 9 minuter. Orsa var numret starkare än Alfta men Alfta fick ny energi när Erik Källänge kunde kvittera till 1-1 efter drygt 16 minuter spelade vilket även var ställningen efter den första perioden.
I den andra perioden får Alfta ha lite mer puck men det är Orsa som gör målen. Orsa får ett par ”skitmål” och när perioden var slut var Orsa i ledning 1-4.
Den sista perioden är det Orsa för hela slanten och Alfta fick slita ont i egen zon. Det är inget att orda om att Orsa är bättre än Alfta ikväll och det är bara att bryta ihop och komma igen för grabbarna.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Division 3, 02/05 05:19 
U14, 01/03 08:29 
U14, 01/02 08:29 
Division 2, 13/10 16:43 
Division 2, 04/05 01:07