SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Ishockeyförening
Klubben med det gröna hjärtat

Lagbygget 24/25
2024-02-27 15:51

I samband med playoff matchen mot Munkfors hemma i onsdags så sjösattes de första förlängningarna inför kommande säsong och det är de båda poängkungarna Liam Grande och Martin Hellgren som är först ut att förlänga över kommande säsong.

 

Liam Grande slutade 2:a i poängligan med 41 poäng men blev 1:a i skytteligan med 27 mål, Martin Hellgren slutade 3:a i poängligan också med 41 poäng men slutade 2:a i assistligan med 30 assist.

 

Dessa två spelare är oerhört viktiga pjäser i vårt lagbygge och att vi redan nu fått klart med dessa herrar gör det enklare att fortsätta vårt lagbygge inför kommande säsong.

Dags för kvalserien till hockeytvåan.
2024-02-27 13:56
Samtidigt som playoff 2 till hockeyettan startar så drar även kvalserien till hockeytvåan igång.
Förhandsfavoriter bör vara Hofors som spelade i tvåan denna säsong, men Ockelbo ser sannerligen väldigt intressanta ut.
Segraren i kvalserien är klara för hockeytvåan medans övriga lag får vänta och se om det blir något hål att fylla eller om det blir hockeytrean till hösten. I kvalserie B är det Kungsörs IK, Smedjebacken HC, Viking HC samt Åmåls SK som gör upp.
Klart för playoff 2
2024-02-26 01:46

Lagen har valt motstånd och playoff 2 spelas enligt följande.

 

Munkfors - Arboga

Valbo - Orsa

Kumla - Malung

Playoff 1 färdigspelat.
2024-02-25 19:43

Ja då var matchserierna i playoff 1 färdigspelade, och det visar sig återigen att 3 lag från vår serie tar sig vidare till playoff 2. Det var likadant föregående säsong. De första lagen från Västra A Valbo, Orsa samt Malung och ettan Kumla och tvåan Arboga från Västra B plus seriesegraren och Alftas övermän Munkfors från Västra C utgör lagen i playoff 2.

Förlust i Munkfors
2024-02-24 20:04
Lördag och bortamatch mot Munkfors stod på schemat. En match som Alfta var tvungen att vinna för att säsongen skulle leva vidare. Matchen slutade tyvärr med förlust 6-1 och därmed är Alftas säsong slut för denna säsong.
Munkfors kom dock inte ut inte lika hårt som väntat i den första perioden utan Alfta kunde vara med målmässigt. 8 minuter in i den första perioden kunde Munkfors göra 1-0 vilket var ställningen efter den första perioden.
I den andra perioden kunde Munkfors gå ifrån när man gjorde både 2,3 och 4-0 innan perioden var över.
Alfta kunde reducera till 4-1 i den tredje perioden via Oskar Smids men närmare kom inte Alfta. Munkfors kunde göra både 5 och 6-1 innan matchen var slut.
Alfta har gjort en fantastisk säsong men Munkfors var helt enkelt ett för bra lag där man inte räckte till.
Efter en grym avslutning av serien tog man sig till kvalspel till div1 och många spelare fick testa att möta ett riktigt bra lag. Vi får ta med oss det inför kommande säsong och laddar om batterierna.
Tack för denna säsong alla grön svarta
Förlust i första playoff matchen
2024-02-21 22:53
En välfylld Alfta Ishall satt på helspänn under onsdagskvällen när Alfta för första gången på många år skulle spela playoff mot div 1 när man tog emot seriesegraren från Värmlands div2 Munkfors. Innan matchstart kunde vi dessutom ge ett oerhört positivt besked när poängkungarna under denna säsong, Liam Grande och Martin Hellgren, skrev på för säsongen 24/25 inför stående ovationer från publiken.
Munkfors tog genast tag i taktpinnen i den första perioden och visade upp ett frejdigt anfallsspel när man tryckte tillbaka Alfta i försvarszon. Efter drygt 14 minuters spel kunde Munkfors rättvist ta ledningen med 0-1 och innan perioden var över så kunde även utöka till 0-2.
Den första perioden var klar dominans från Munkfors sida och Munkfors började även starkt i den andra perioden. 0-3 och 0-4 var ett faktum efter fem minuters spel i den andra perioden. Sedan var det dags för Alfta att komma in i matchen på allvar. Petter Norén kunde bomba in 1-4 efter nio minuters spel. Två minuter senare kunde Martin Hellgren reducera till 2-4. Alfta pressade även på för ytterligare en reducering men istället var det Munkfors som kunde utöka till 2-5. Alfta fick sedan chansen i spel fem mot fyra och där kunde Emil Engh reducera till 3-5 efter ett fint powerplaymål.
I den tredje perioden startar Munkfors återigen bra och gör tidigt 3-6 och där gick nog energin ur Alfta. Alfta kämpar och sliter men ett väldigt puckskickligt Munkfors gör det svårt för Alfta.
Trots en väldigt jobbig start på matchen ikväll så gör Alfta en väldigt stark andraperiod och skulle behövt något mål till där för att på allvar kunna utmana Munkfors. Alfta gör en gedigen insats ikväll men tyvärr var det några för enkla misstag som Munkfors tog tillvara på. Munkfors var förövrigt ett av de puckskickligaste lagen som varit på besök i Alfta Ishall på många år.
Nu är första matchen avklarad och man vet vilket motstånd man har att vänta på lördag. Kan man bara tvätta bort lite enkla misstag på lördag så finns fortfarande chansen!
Det finns fortfarande platser kvar på supporterbussen och hör av er till Robin Hellgren, 073-8483718, så vi blir ännu fler som hejar fram grabbarna på lördag!
Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till alla er som besökte Alfta Ishall under kvällen.
Nyheter från våra lag
U9, 11/11 03:18 
U15, 30/04 10:46 
U14, 30/04 10:39 
U14, 19/03 20:18