Klubben med det gröna hjärtat
Division 2

Förlust i Premiären
2020-11-03
Det blev förlust med 1-4 mot Valbo seriepremiären, siffror inte riktigt speglar matchen det som avgjorde var gästernas mer distinkta avslut när man gavs chansen. En relativt jämn först period som slutar 0-2 och 6-8 iskott, Valbo tar ledningen i powerplay och ökar ut till 0-2 på ett långskott som räddades men gled sakta in bakom målvakten.
 I den andra perioden trummar hemmalaget på bra och skapar tryck i Valbos försvarszon långa stunder och när väl hemmalaget får chansen i ett powerplay så är det gästerna som gör 0-3.

Men dryga halvminuten efter 0-3 kan Jake Gerson ge hemmalaget hopp igen när han gör 1-3, men Valbo gör 1-4 21 sekunder senare och uppförsbacken var lite brantare igen. Men hemmalaget jobbar på hela tiden och får 2 lägen i powerplay i perioden utan resultat. Perioden slutar 1-2 skotten 14-6 till Alfta.

I den tredje perioden jobbar hemmalaget hela tiden för att skapa målchanser men chanser blir få och man känns inte riktig nära att kunna gå ikapp när man är uddlösa som i kväll. Perioden slutar 0-0 och skotten 10-10 totalt 1-4 och skotten 30-24.

Nu väntar Hofors borta på fredag, ett Hofors som vände mot Lindefallet och vann i kväll.