Division 2
Referat: Orsa IK - Alfta GIF
1 poäng mot Orsa
2021-10-13 16:43, Division 2

Alfta begav sig under tisdagskvällen till Orsa för en tuff bortamatch mot serieledarna. Efter en riktig krigarinsats lyckades man sno åt sig 1 poäng efter att ha förlorat extrapoängen på straffar.
Efter den första perioden hade Orsa ledningen med 1-0 men 8 minuter in i den andra perioden kunde Alfta kvittera genom Liam Grande precis efter att Alfta rett ut ett boxplay. Tyvärr för Alftas del tog det bara ett par minuter innan Orsa återigen tog ledningen med 2-1, ett psykologiskt jobbigt mål att få mot sig när man väl kvitterat. Alftas grabbar ville dock annat och med 2 minuter kvar av perioden kvitterade Martin Hellgren till 2-2 som även stod sig perioden ut.
I den tredje perioden startade Orsa starkast och kunde redan efter 3 minuters spel gör 3-2. Alfta åker sedan på en utvisning men återigen gör man ett riktigt bra boxplay och när man blir fulltaliga kan Alex Koopmeiners kvittera till 3-3. Man byter sedan chanser med varandra men resultatet står sig matchen ut och matchen går till förlängning.
Förlängningen blir även den mållös och matchen får avgöras på straffar. Alfta missar båda sina straffar och Orsa gör mål på sina två och kniper bonuspoängen.
Det är alltid surt att förlora på straffar men man får ta med sig det positiva från matchen. Boxplayspelet fortsätter att vara urstarkt och man har på fyra matcher inte släppt in något mål i den spelformen.
Orsa är som sagt ett riktigt bra div.2 lag och att man kan vara med och utmana på bortais är något som kan ge grabbarna en boost inför framtiden.