Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Alfta GIF Ishockeyförening
Division 2

Nyförvärv
2020-08-07 20:16
Liam Grande här i match med Princeton University

Liam Grande é klar!

Trots att det varit semestertider för de allra flesta så har föreningen inte varit på latsidan under sommaren och till slut gav det frukt.

Den 24-åriga kanadensaren Liam Grande har skrivit på för spel i Alfta kommande säsong. Liam har de fyra senaste säsongerna tillhört Princeton Univ. som spelar i NCAA, den bästa collegeligan i USA, där han bland annat mött spelare som Adam Fox (NY Rangers) och Ryan Donato (Minnesota).

Senaste säsongen i Princeton Univ. var Liam även assisterande kapten och gjorde 15 poäng på 29 matcher.

Vi kommer att återkomma med en intervju med Liam där det kommer finnas mer att läsa om honom.

Welcome to Alfta, Sweden, Liam!

Länk till EP

https://www.eliteprospects.com/player/225059/liam-grande

Amerikanskt nyförvärv.
2020-07-07 15:12

Det börjar dra ihop sig för semester för de allra flesta och vad passar då bättre än att presentera ytterligare ett nyförvärv. Den amerikanska forwarden Jacob Gerson har skrivit på för Alfta kommande säsong.

Jacob, eller Jake som han kallas, har tillbringat sina fyra senaste säsonger i Utica College som spelar i den amerikanska collegeligan.

Hemsidan ringde upp Jake för en kortare intervju för att lära känna honom lite mer:

Hej Jake och välkommen till Alfta. Kan du berätta lite kort om dig själv?

-Tack. Jag är 24 år och kommer från Colorado. Har spelat juniorhockey i Hampton roads whalers där jag även var lagkapten. Sedan fortsatte jag min karriär i Utica College.

Kan du berätta mer om dig som spelare?

-Jag är en spelare som verkligen är redo att göra allt för att hjälpa laget att vinna matcher. Jag kan båda vara en offensivspelare och bidra med mål men också vara en riktig slitvarg som vill vinna alla närkamper. Jag vill vara den spelare som jobbar hårdast både på och utanför isen.

Hur bra koll har du på Sverige som land?

-Jag vet inte så mycket om jag ska vara ärlig. Har spelat med några svenskar här i college och det har varit väldigt trevliga killar. Jag ser verkligen fram emot att komma till Sverige och lära mig mer om landet och kulturen.

Vad fick dig att välja spel i Alfta?

- Jag tog kontakt med Alex Koopmeiners och han strödde lovord över föreningen och laget. Efter det samtalet var det inget tvivel om att jag ville prova lyckan i Alfta.

Welcome to Alfta, Sweden, Jake!

Länk Eliteprospect:
https://www.eliteprospects.com/player/204381/jacob-gerson

William fortsätter.
2020-07-07 15:05

Idag kan vi meddela att William Kraft har valt att fortsätta ytterligare en säsong i Alfta. William, med Bollnäs som moderklubb, kom till Alfta under säsongen 16/17 när Alfta kvalade upp från div.3 och har sedan varit klubben trogen.

William är en väldigt allround spelare som under förra säsongen användes som back men som likaväl kan spela center eller forward. En spelare som alla tränare vill ha i sitt lag.

Hampus fortsätter.
2020-07-07 15:03

Idag kan vi meddela att ytterligare en spelare i A-laget har valt att förlänga med oss. Forwarden Hampus Svensson har gett klartecken till fortsatt spel under kommande säsong.

Hampus kom tillbaka till moderklubben Alfta för 2 år sedan efter att ha tillbringat ett par säsonger i Östersunds organisation. Hampus är en riktig lagspelare som alltid ger 110% när han är på isen och han tvekar inte en sekund på att blocka skott i spel i numerärt underläge.

Hampus har dessutom ett ruggigt skott som kommer bli en vasst vapen för Alfta i vinter.

Welcome back Alex!
2020-07-07 14:59

Det är fredag och de allra flesta är på bra humör. Vad passar då bättre än att spä på det ytterligare? Idag kan vi nämligen meddela att Alex Koopmeiners väljer återvända till Sverige och Alfta till kommande säsong.

Alex kom till Alfta inför fjolårssäsongen efter att ha tillbringat två säsonger i Söderhamn/Ljusne. Alex avslutade säsongen i Osby i div.2 södra i deras playoff till div.1 men nu vänder han tillbaka och drar på sig den gröna tröjan igen.

Alex är en hårt arbetande tvåvägscenter som alltid ger 110% när han är på isen. Alex är dessutom otroligt professionell när det kommer till träning och det finns nog ingen i hela div.2 som har lika många fyspass per år som honom. Det gör såklart att han har en grym fysik och orkar ha fart under skridskorna hela tiden när han är på isen.

Alex har under sina 94 matcher i div.2 har producerat 97 poäng och förhoppningsvis kan han behålla det snittet även under kommande säsong.

Welcome back, Alex!

Sommarträning.
2020-07-07 14:54
Grymt gäng som tränade med Matilda Englund @alftaaktiv i värmen ikväll!